NyhetsbildZoom
Ångan som bildades leddes ut genom en säkerhetsventil. Foto: Arkiv

Risbrand i Korsnäs

Sebastian Latvala -
En risbrand av mindre proportioner tog fyr på Halsön i Korsnäs på söndag kväll.

Branden som inträffade vid 19-tiden på öns sydöstra sida blev kortvarig. Den lokala brandkårens insatsstyrka på tre man ägnade sig huvudsakligen åt eftersläckningsarbete sedan man tagit sig ut med båt till ön.

Lars-Erik Nylund, brandbefälsdejour i Korsnäs, säger att det inte förelåg risk för att branden skulle ha spritt sig då närliggande terräng mestadels bestod av vått gräs. Risbranden var släckt på en timme.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missväxt och tyfus spred skräck

NÖDÅREN 1866-1868 Död och elände plågar Finland i slutet av 1860-talet. Under de ödesdigra nödåren dör 270 000 finländare. Men i Finlands historia har nödåren hamnat i skymundan.

Lokalt

Skolan – den osynliga bomben som tickar

I åratal har man åtgärdat skolor först när ­mätningar visat problem med inomhusluften. Nu kämpar kommunerna för att hinna i kapp och förbi problemet.

Opinion

Kommunen, pengarna och vi

KOLUMN "Hösten innebär budgettider i både stat och kommun. Det är nu vi förtroendevalda ska bestämma de ekonomiska ramar som i kombination med investeringsbudgeten kommer att styra arbetet och utvecklingen i våra kommuner framöver", skriver Michaela Esch.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan