NyhetsbildZoom
Korsnäsbombarens motiv var att han tagit separationen från kvinnan hårt och att han dessutom var svartsjuk. Han dömdes till elva års fängelsestraff. Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Yle: Korsnäsbombaren överklagar till Högsta domstolen

Fredrik Westblom -
Bombaren är missnöjd - vill att straffet lindras och ersättningskraven sänks.

Den 60-åriga man som dömdes för att ha placerat en bomb på en kvinnas bil i december 2014 vill få sin dom prövad i Högsta domstolen. Det här skriver Yle på sin webbsida.

Österbottens tingsrätt dömde i december 2015 mannen till elva års ovillkorligt fängelse för mordförsök. Han dömdes också att ersätta sitt offer, bland annat för fysiska och psykiska men, samt att ersätta de materiella skador som dådet förorsakade.

Mannen har tidigare besvärat sig till hovrätten men hovrätten såg inga skäl att lindra domen.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Två personer knivhögg sig själva vid riksdagen

Två personer med utländsk bakgrund har knivhuggit sig själva framför riksdagshuset i Helsingfors, säger riksdagshusets säkerhetschef Jukka Savola till FNB.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu kommer sommarvärmen

I helgen får Österbotten temperaturer på närmare 20 grader. Det är en glad överraskning efter sommaren som i Vasa bjöd på en enda riktigt varm dag.

Nyhetsbild
Lokalt

Inbrottstjuv misstänks för flera brott

I RÄTTEN En 32-årig man från Vasa åtalas för bland annat grov stöld, narkotikabrott och skadegörelse. Åklagaren yrkar på minst åtta månaders villkorligt fängelse.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan