NyhetsbildZoom
Patrick Jern Foto: Press

Ung forskare inom sexualhälsa får pris

Linn Övergaard-Jonny Smeds -
Vasabördige Patrick Jern, professor i tillämpad psykologi vid Åbo Akademi, är den kunnigaste unga forskaren inom sexualhälsa i Europa.

Vasabördige ­Patrick Jern, professor i tillämpad psykologi vid Åbo Akademi, har tilldelats ett forskar­pris av European Society for ­Sexual ­Medicine och kan titulera sig som den ­
kunnigaste unga forskaren inom sexualhälsa i Europa.

Varje år belönar ESSM den kunnigaste europeiska forskaren inom fältet sexualhälsa med det prestigefyllda ESSM Award of Excellence.

Priset ges till en läkare eller forskare, som är under 40 år gammal, och som har gjort ­exceptionella framsteg i forskningen inom sexualmedicin.

I år tilldelas priset Patrick Jern, som har rötterna i ­Gerby i Vasa.

– Det känns väldigt bra. Det är ovanligt att en person som inte är läkare får priset, ­säger Jern.

Priset delas ut på ESSM:s ­årliga konferens i Nice i Frankrike i början av februari­ 2017. Under konferensen kommer Jern att föreläsa. Prissumman är 5 000 euro.

Jern disputerade vid Åbo Akademi 2009 med av­handlingen ” Premature and ­Delayed Ejaculation: Prevalence, Heredity and Diagnostic Considerations” och är i dag ­ämnesansvarig vid Åbo Akademi. Han leder för närvarande ett forskningsprojekt finansierat av Finlands Akademi som ­fokuserar på att förstå faktorer som orsakar ­sexuella problem, samt att ­utveckla evidensbaserade behandlingsmetoder för dessa.

– Exempel på sexuella problem är män som kan drabbas av erektions­problem och kvinnors ­minskade sexlust. De flesta sexu­ella problem saknar i dag ­magiska knep eller piller som skulle hjälpa, säger Jern.

Jern säger att det finns ett stort behov av att hitta lösningar som inte skapar bi­effekter.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kraftig ökning av älgkollisioner

I Österbotten finns några av landets värst drabbade vägavsnitt för älgolyckor, och det är också här olyckorna ökade mest i fjol. Nu efterlyses en viltpassage.

Nyhetsbild
Utrikes

Okänd drönare vid försvarsövning på Öland

En okänd drönare ska ha setts i samband med försvarsövningen på norra Öland. Flera personer ska ha sett drönaren och slagit larm.

Nyhetsbild
Lokalt

Vasabor ville åka gratis buss

VASA Den bilfria dagen lockade Vasaborna till bussarna på fredagen. Trafiken var livlig, säger busschaufför.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan