NyhetsbildZoom
Rotaryklubben vill flytta minnesmärket till andra sidan fjärden. Foto: Anders Bergvik

Minnesmärke får flyttas – igen

Tom Forsman -
Minnesmärket över sjöfarten i Kristinestad får flyttas till östra sidan.

Installationen i metall – med siluetten av ett fartyg inuti en skeppsratt och ett ankare – har hunnit stå på tre olika platser.

Nu står den vid Jungman på västra sidan av stadsfjärden. Men Rotaryklubben vill flytta den.

Klubben har anhållit till staden om att i första hand placera märket på en sten en bit från stranden på västra sidan. Som alternativ har klubben angett östra sidan av fjärden mellan Hotell Kristina och bron.

Staden säger nej när det gäller stenen, eftersom en flytbrygga planeras att byggas på platsen vid den nya strandpromenaden.

I onsdags godkände tekniska nämnden att märket placeras på den alternativa platsen på östra stranden.

– När beslutet vinner laga kraft diskuterar vi exakt placering med Rotary. Staden har egentligen inget annat med detta att göra än att marken ägs av staden. Därför måste det godkännas av nämnden, säger tekniska direktören Ari-Johan Myllyniemi.

Rotarymedlemmen och företagaren Pauli Ojala som bekostat märket har uppgett att han för egen del inte godkänner någon annan placering än stenen på västra sidan.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Två personer knivhögg sig själva vid riksdagen

Två personer med utländsk bakgrund har knivhuggit sig själva framför riksdagshuset i Helsingfors, säger riksdagshusets säkerhetschef Jukka Savola till FNB.

Nyhetsbild
Lokalt

Inbrottstjuv misstänks för flera brott

I RÄTTEN En 32-årig man från Vasa åtalas för bland annat grov stöld, narkotikabrott och skadegörelse. Åklagaren yrkar på minst åtta månaders villkorligt fängelse.

Nyhetsbild
Lokalt

"Barn får inte spännas fast"

VASA Spänna fast – nej. Ta i famn – ja. Så kan Vasa stads anvisning för daghemspersonal sammanfattas när det gäller småbarn som har svårt att hållas i stolen när de äter.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan