Stulen bil väckte en hel by

Harald Grönstrand -
En stulen bil upprörde hela Molpe. Polisen har nu hittat bilen, men utredningen om vad som skett pågår ännu.

Den 24 november stal någon Camilla Backlin-Björkqvists bil i Molpe. Stölden har engagerat många, och Backlin-Björkqvists telefon har gått het under den senaste månaden.

– Den här stölden har upprört en hel bygd. Flera personer har kontaktat mig och min släkt och frågat vad vi vet, säger hon.

Polisen hittade bilen längs en skogsväg i Pörtom dagen före julafton, men bilen går inte längre att använda. Den är dessutom beslagtagen av polisen så länge som brottsutredningen pågår. Under december har Backlin-Björkqvist, som är företagare, fått låna en bil för att klara av att göra sitt jobb.

På onsdagen meddelade hon på Facebook att bilen återfunnits. Hon skrev bland annat "Förövarna hade gottat i sig rabarberpajen, vaniljsås och hela kaffekorgen. De har garanterat stickning som hobby för "sticksömin" var borta... därtill såg de dåligt för mina reservglasögon var även borta.".

– Men jag lovar att det inte är något komiskt med det hela. Det har gått flera rykten om bland annat vad det funnits i bilen, och främmande människor har kommit fram och pratat om fallet med mig i butiken, säger Backlin-Björkqvist.

Hon berättar att incidenten är en tankeställare för en hel by.

– Här brukar man lämna barnen i bilen när man köper en liter mjölk i butiken eller besöker banken. Men det här är som en oerhörd varningsklocka för oss, vi bor inte längre i en liten idyll, säger Camilla Backlin-Björkqvist.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Två personer knivhögg sig själva vid riksdagen

Två personer med utländsk bakgrund har knivhuggit sig själva framför riksdagshuset i Helsingfors, säger riksdagshusets säkerhetschef Jukka Savola till FNB.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu kommer sommarvärmen

I helgen får Österbotten temperaturer på närmare 20 grader. Det är en glad överraskning efter sommaren som i Vasa bjöd på en enda riktigt varm dag.

Nyhetsbild
Lokalt

Inbrottstjuv misstänks för flera brott

I RÄTTEN En 32-årig man från Vasa åtalas för bland annat grov stöld, narkotikabrott och skadegörelse. Åklagaren yrkar på minst åtta månaders villkorligt fängelse.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan