NyhetsbildZoom

Transportör började glöda i Kristinestad

Matias Risikko -
På nyårsdagen 17-tiden började det glöda i en transportör i ett pannrum i ett växthus i Kristinestad.

På söndagen ryckte räddningsenheter från Tjöck, Kristinestad och Lappfjärd ut till ett växthus på Dagsmarksvägen i Kristinestad. Efter en bedömning sändes Tjöck och Kristinestads räddningsenheter tillbaka. 

– Det verkar ha skett ett bakslag i en panna som ledde till att det hade börjat glöda i en transportör. Det var ingen brand, men som tur var spred sig inte glöden till flislagret, säger Stefan Wörgren dejourerande brandförman på Österbottens Räddningsverk.

Glöden blev snabbt kvävd av Lappfjärds frivilliga brandkår.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Två personer knivhögg sig själva vid riksdagen

Två personer med utländsk bakgrund har knivhuggit sig själva framför riksdagshuset i Helsingfors, säger riksdagshusets säkerhetschef Jukka Savola till FNB.

Nyhetsbild
Lokalt

Inbrottstjuv misstänks för flera brott

I RÄTTEN En 32-årig man från Vasa åtalas för bland annat grov stöld, narkotikabrott och skadegörelse. Åklagaren yrkar på minst åtta månaders villkorligt fängelse.

Nyhetsbild
Lokalt

"Barn får inte spännas fast"

VASA Spänna fast – nej. Ta i famn – ja. Så kan Vasa stads anvisning för daghemspersonal sammanfattas när det gäller småbarn som har svårt att hållas i stolen när de äter.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan