Flygfotot från april 2016 visar Fort Lauderdale-flygplatsen i Florida. Många passagerare samlades utanför terminalen efter skottdramat vid bagageutlämningen på fredagen.

Fem döda i skottlossning på flygplats

VBL-FNB-TT -
Fem personer har skjutits ihjäl på en flygplats i Florida i USA. Enligt uppgift hade gärningsmannen kommit med flyg och tagit fram sitt vapen ur en incheckad väska i bagagehallen.

Vid 13-tiden lokal tid på fredagen uppges en man ha anlänt till Fort Lauderdale-flygplatsen i Florida med flyg. I sitt incheckade bagage hade han ett vapen. Han gick in på toaletten, laddade vapnet, gick ut i bagagehallen och började skjuta omkring sig. Fem personer dog och åtta skadades. Polisen kunde gripa mannen på platsen. Enligt uppgifter till amerikanska medier är den misstänkta en 26-årig man, född i USA.

Ett ögonvittne som MSNBC talat med beskriver en helt tyst gärningsman som till synes slumpmässigt sköt på människorna som hade samlats i bagagehallen. Enligt ögonvittnet gav gärningsmannen upp när polisen kom till platsen och kunde gripas oskadd.

Senare kom uppgifter om en eventuell andra gärningsman på flygplatsen och myndigheter uppmanade folk att söka skydd. På en presskonferens sade Sheriff Scott Israel dock att man inte kunnat bekräfta de nya skotten som först rapporterades. Nu är flygplatsen stängd och tungt beväpnade poliser fortsätter söka igenom terminaler och parkeringshallar.

Fort Lauderdale-Hollywood International Airport ligger ungefär 30 kilometer från Miami. Flygplatsen har fyra terminaler.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missväxt och tyfus spred skräck

NÖDÅREN 1866-1868 Död och elände plågar Finland i slutet av 1860-talet. Under de ödesdigra nödåren dör 270 000 finländare. Men i Finlands historia har nödåren hamnat i skymundan.

Lokalt

Skolan – den osynliga bomben som tickar

I åratal har man åtgärdat skolor först när ­mätningar visat problem med inomhusluften. Nu kämpar kommunerna för att hinna i kapp och förbi problemet.

Opinion

Kommunen, pengarna och vi

KOLUMN "Hösten innebär budgettider i både stat och kommun. Det är nu vi förtroendevalda ska bestämma de ekonomiska ramar som i kombination med investeringsbudgeten kommer att styra arbetet och utvecklingen i våra kommuner framöver", skriver Michaela Esch.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan