Det var bara ett lag på isen inledningsvis i första perioden. Sedan tog Sports tränare Tomek Valtonen en time out. Det var en uppjagad Sporttränare som läxade upp sina adepter under time outen. Just innan hade JYP:s ytter Jani Tuppurainen dunkat in 0-1 och Sport såg vilset ut.

Efter den korta pausen hittade Sport sitt spel en aning och kom till ett par lägen. Men försvaret yrade fortfarande och det var Mika Järvinen i Sports mål som såg till att ledningen inte blev större.

I slutminuterna fick Sport till stånd ett ordentligt tryck och Robin Salo spelade fram Filip Riska som dunkade in 1-1. Efter det var Sport nära att ta ledningen men på något underligt vis träffade pucken allt annat än nätmaskorna.

Andra perioden
Det var stundtals riktigt underhållande hockey i andra perioden. Båda lagen spelade tufft och snabbt och det ledde även till en par utvisningar åt bägge hållen.

Sport hade riktigt bra spel i powerplay men fick inte in pucken. Ineffektiviteten straffade sig mot slutet av perioden då JYP dunkade in 1-2 då Lassi Kokkala satt utvisad.

Sports Aleksi Ainali kvitterade ändå med fyra minuter kvar. Ainalis mål var snyggt, han åkte in längs med kanten och pangade upp pucken i krysset med kraft.

Efter kvitteringen hände det som inte får hända. Sports mest rutinerade backpar med Markus Nordlund och Aleksi Laakso gick på samma puck och JYP:s Janne Tavi fick med sig spelredskapet. Tavi gjorde en liten fint och satte sedan pucken bakom Järvinen, 2-3, åtta sekunder efter kvitteringsmålet.

Tredje perioden
Sport försökte skapa press och hitta krafter till en kvittering men det ville sig inte. I stället tog Ville Viitaluoma en utvisning då han, helt regelrätt, blev av med pucken.

JYP som redan gjort två powerplaymål (det första kom några sekunder efter att lagen var fulltaliga) lämnade inget åt slumpen utan dunkade in det tredje. Sports bägge backar var bakom det egna målet då pucken gick in, helt oförlåtligt.

Sport fick ännu ett par chanser i powerplay men då spelet i numerärt överläge inte fungerar så blir det sällan poäng. JYP fastställde slutresultatet i tom bur i sista minuten till 2-5.