NyhetsbildZoom
JYP var snabbare, skickligare och tuffare, det fick Tommi Tikka känna. Foto: Arash Matin

Sport föll klart mot JYP

Gustaf Westerholm -
Sport höll jämna steg med JYP i nästan två perioder. Men då gästerna dunkade in powerplaymål och hemmalaget inte fick in ett enda så blev det heller inga poäng.

Det var bara ett lag på isen inledningsvis i första perioden. Sedan tog Sports tränare Tomek Valtonen en time out. Det var en uppjagad Sporttränare som läxade upp sina adepter under time outen. Just innan hade JYP:s ytter Jani Tuppurainen dunkat in 0-1 och Sport såg vilset ut.

Efter den korta pausen hittade Sport sitt spel en aning och kom till ett par lägen. Men försvaret yrade fortfarande och det var Mika Järvinen i Sports mål som såg till att ledningen inte blev större.

I slutminuterna fick Sport till stånd ett ordentligt tryck och Robin Salo spelade fram Filip Riska som dunkade in 1-1. Efter det var Sport nära att ta ledningen men på något underligt vis träffade pucken allt annat än nätmaskorna. 

Andra perioden 
Det var stundtals riktigt underhållande hockey i andra perioden. Båda lagen spelade tufft och snabbt och det ledde även till en par utvisningar åt bägge hållen. 

Sport hade riktigt bra spel i powerplay men fick inte in pucken. Ineffektiviteten straffade sig mot slutet av perioden då JYP dunkade in 1-2 då Lassi Kokkala satt utvisad. 

Sports Aleksi Ainali kvitterade ändå med fyra minuter kvar. Ainalis mål var snyggt, han åkte in längs med kanten och pangade upp pucken i krysset med kraft. 

Efter kvitteringen hände det som inte får hända. Sports mest rutinerade backpar med Markus Nordlund och Aleksi Laakso gick på samma puck och JYP:s Janne Tavi fick med sig spelredskapet. Tavi gjorde en liten fint och satte sedan pucken bakom Järvinen, 2-3, åtta sekunder efter kvitteringsmålet. 

Tredje perioden
Sport försökte skapa press och hitta krafter till en kvittering men det ville sig inte. I stället tog Ville Viitaluoma en utvisning då han, helt regelrätt, blev av med pucken. 

JYP som redan gjort två powerplaymål (det första kom några sekunder efter att lagen var fulltaliga) lämnade inget åt slumpen utan dunkade in det tredje. Sports bägge backar var bakom det egna målet då pucken gick in, helt oförlåtligt. 

Sport fick ännu ett par chanser i powerplay men då spelet i numerärt överläge inte fungerar så blir det sällan poäng. JYP fastställde slutresultatet i tom bur i sista minuten till 2-5. 

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan