NyhetsbildZoom
Statsminister Juha Sipilä (C). Foto: Lehtikuva/Roni Rekomaa

IL: Sipilä lobbade i Indien - för företag delägt av hans barn

FNB -
I samband med en resa till Indien i fjol främjade statsminister Juha Sipilä (C) också businessen för ett företags del där hans barn är delägare, skriver Iltalehti.

Sipilä besökte Indien i februari för att främja finländska företags businessmöjligheter i landet. Under det officiella besöket träffade Sipilä bland annat Indiens premiärminister och finansminister.

Ett av de 17 företag som deltog i resan var Uleåborgsbaserade Chempolis. Sipiläs vuxna barn äger ungefär 5 procent av Chempolis genom bolaget Fortel Invest.

I slutet av resan meddelade Chempolis att bolaget ska bygga ett bioraffinaderi i Indien. Projektet är värt 110 miljoner euro.

Sipilä säger till Iltalehti att det är Finpro som väljer vilka företag som deltar i ministrarnas exportfrämjande resor och att statsministern inte är med då man sätter ihop delegationen.

– Under premiärministermötet i Indien diskuterades finländskt kunnande inom bioekonomi generellt. Under exportfrämjande resor är det alla ministrars uppgift att jämlikt främja de finländska företagens export, skrev Sipilä i ett e-postmeddelande till Iltalehti.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan