NyhetsbildZoom
Stadsdirektör Tomas Häyry och Toni Laturi presenterar Gigafactory. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Fullmäktige håller extramöte om Gigafactory

Anders Strandén -
Föreningen som grundas för att jobba och lobba för Teslas batterifabrik till Vasa behöver fullmäktiges godkännande.

Därför kallas fullmäktige till ett extra insatt möte den 30 januari.

Innan dess kommer föreningens regler att finslipas. Ärendet behandlas sannolikt ännu i styrelsen den 23 januari.

Redan nästa vecka, på torsdag, ordnar staden ett så kallat kick off-möte för intressenterna kring projektet. Det mötet pågår hela dagen från klockan 9 till 16.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan