NyhetsbildZoom
Ryssland borde stängas av från all toppidott, menar antidopningsgrupp. Foto: Lehtikuva/AFP Photo

Antidopningsgrupp kräver att Ryssland stängs av helt

FNB–AFP–NTB -
Nitton antidopningsorganisationer, bland dem Finlands antidopningskommitté, kräver att Ryssland stängs av från all toppidrott.

Gruppen Nado, som består av många nationella antidopningsorganisationer, anser att en avstängning inte skulle kunna hävas förrän Ryssland kan bevisa att landet har ett fungerade antidopningssystem. Nado hade möte i Dublin i början av veckan.

Nado anser att ryska idrottare skulle kunna tävla som neutrala utövare ifall de klarar en grundlig dopningskontroll.

I en rapport av den kanadensiska professorn i juridik Richard McLaren framgår att det förekommit systematisk och statsledd dopning i Ryssland. Ryssland har bestridit detta.

Deklarationen om att stänga ute Ryssland skrevs under av antidopningsorganisationerna i bland annat Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Japan, Norge, Sverige, Tyskland och USA.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan