Amanda Helling och Julia Lillqvist är konstnärer, fotografer och grafiker med ett stort intresse för bröllop. Dels har de planerat sina egna bröllop, men har även varit inblandade i genomförandet av många andra bröllop.

– Vi vill tipsa om inspiration och helt praktiska saker, men vill också diskutera värderingsfrågor, säger Helling.

Magasinsskaparna tyckte att det fanns ett hål att fylla i utbudet av bröllopsmagasin. Många magasin lyfter fram trender, men i få av dem diskuteras de värderingar som kan speglas i ett bröllop. Det kommer "Blomstrande bröllop" att göra.

– Det är en tjock tidning och där finns allt möjligt, även för folk som inte vill gifta sig utan bara är intresserade av diskussionen, säger Helling

Den diskussion som Helling nämner handlar bland annat om olika värderingar som kan finnas kring bröllop, och är en stor del av magasinets syfte.

– Vi diskuterar bland annat hur skönhet är kopplat till bröllop, eller vilka värderingar som finns kring kroppen och bröllop, säger Helling.

Magasinet innehåller nästan allt som någon som tänker gifta sig behöver - tips på budgetbröllop, ekologiska bröllop och till och med zero waste-bröllop, där man försöker undvika avfall över huvud taget. I magasinet finns också tips kring alla visuella element i ett bröllop, allt från blommor och dukningar till tips på inbjudningskort.

När duon inledde projektet med magasinet visste de tidigt att de ville trycka ett fysiskt magasin. Samtidigt insåg de att inte kunde producera allt innehåll själva.

– Vi konstaterade att vi behöver fler röster, tankar och funderingar. Åtta finlandssvenska kreatörer är involverade, säger Helling.

Magasinet är på slutsträckan nu och Helling och Lillqvist putsar till de sista detaljerna innan magasinet går i tryck. Lanseringen sker den 9 februari. Duon kommer att sälja magasinet via nätet, men hoppas på att några bokhandlar även kunde ta in den.

Blomstrande bröllop

  • Är ett finlandssvenskt bröllopsmagasin som gjorts av Amanda Helling och Julia Lillqvist
  • Lanseras den 9 februari i en begränsad upplaga.
  • Består av 80 sidor med tips om det mesta, men sätter tydligt fokus på att inspiration och diskussion.
  • I magasinet tar man även upp värderingar kring bröllop, bland annat vilken roll skönheten har.