NyhetsbildZoom
Närpes uppvaktade idrottare på måndagskvällen i samband med fullmäktigemötet. Från vänster Johannes Brännback, Sandra Ingves, Heidi Kuuttinen, Jonathan Åstrand, Patrik Kuuttinen, Marius Bengs, Isac Lindén och Caroline Sandelin. Jonathan Ånäs, Harry Riddar och Linnea Halonen hade förhinder. Foto: Daniel Nissén

Närpes kom ihåg sina idrottare

Daniel Nissén -
Elva idrottare premierades för sina framgångar under fjolåret när Närpes stad uppmärksammade ortens FM-medaljörer och landslagsidrottare.

I år uppvaktades elva idrottare av Närpes stad i samband med måndagens fullmäktigemöte för sina framgångar under 2016. De som premieras är medaljörer i finska mästerskap samt idrottare med landslagsuppdrag.

De premieras med ett diplom och 100 euro. Kriteriet är att idrottaren ska representera en förening från Närpes.

Jonathan Ånäs, Tennisföreningen Träff: FM-brons inomhus i tennis, singel P16. FM-guld i dubbel P16.

Isac Lindén, Tennisföreningen Träff: FM-brons utomhus i tennis, singel P16. FM-guld i dubbel P16.

Caroline Sandelin, Närpes Kraft Biathlon: VM-silver i stafett för damer i orienteringsskytte. FM-silver i sprint för D21 i orienteringsskytte. FM-silver på både sprint och distans i åldersklassen D21 i löpskytte.

Johannes Brännback, IF Kraft: FM-brons på 800 meter i H16.

Sandra Ingves, Närpes Kraft cykelförening: FM-brons på landsväg 19 km i D10.

Harry Riddar, Närpes Kraft cykelförening: FM-guld i tempo i H55.

Jonathan Åstrand, IF Kraft: FM-brons på 200 meter i Kalevan Kisat.

Marius Bengs, Närpes Kraft Biathlon/Närpes Kraft Skidförening: FM-brons i skidskytte på masstart i H15, FM silver på sprint i H15 i skidskytte.

Linnea Halonen, Närpes Kraft Skidförening: FM-brons på 5 kilometer i längdskidåkning i D16.

Patrik Kuuttinen, Närpes Kraft Biathlon: FM-silver i sprint H16 i skidskytte, FM silver på sprint och FM-silver på distans i H16 i löpskytte, FM-brons på sprint och FM-silver på distans i H16 i rullskidskytte.

Heidi Kuuttinen, Närpes Kraft Biathlon/IF Kraft: FM-brons i terränglöpning D19, FM-guld på sprint och FM-brons på distans i rullskidskytte i D19, FM-guld på 3000 meter, FM-silver på 1500 meter och 800 meter i D19. Uttagen till nordisk friidrottslandskamp för 19-åringar.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan