NyhetsbildZoom
Korsnäs kommun gör ett nytt försök för att få i gång verksamheten i gamla Korsnäs kurscenter. Foto: Linus Lindholm

Kurscentret ska fyllas med hyresgäster

Harald Grönstrand -
Stora delar av Korsnäs kurscenter har stått tomma en längre tid. Nu tar kommunen nya tag för att fylla centret med hyresgäster.

I söndagens VBL annonserar Korsnäs kommun om att personer som är intresserade av verksamhet i Korsnäs kurscenter ska ta kontakt med kommundirektör Christina Båssar.

– Vi har talat om kurscentret i styrelsen och vill se hurudant intresse det finns för att hyra in sig i byggnaden. Stora ytor står tomma och vi vill utveckla verksamheten, säger Båssar.

Hon säger att personer som tar kontakt inte binder sig till någonting. Det är snarare frågan om en kartläggning som kommunen kan utgå ifrån när de går vidare med sina planer.

– Det har börjat röra på sig nu. En biltvätt har öppnat och fastighetsservice har också flyttat in. Köket blir ledigt till våren, säger Båssar.

Av byggnaderna som används hyr röda korset de två nyare elevhemmen. Där bor femtio asylsökande.

– Men kontorskomplexet, skolningsområdena och verkstaden står bland annat tomma. Några har hört sig för och vi håller på att förhandla, men vi hoppas fler hör av sig.

För tillfället betalar Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur (SÖFUK) kallhyra för utrymmena som inte används. Christina Båssar berättar att det är en överenskommelse man gjort och som gäller fram till 2018.

– Men vi vill gärna komma i gång med verksamheten långt före det.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan