NyhetsbildZoom
Bilen totalförstördes i avkörningen i Pjelax. Foto: Mats Ekman

Minderårig bakom ratten i Närpesolycka

Linn Övergaard -
En pojke skadades svårt i en avkörning på riksåttan i Närpes tidigt på måndagsmorgonen. Enligt polisen är han minderårig och bilen han körde av vägen med var stulen av en släkting.

Olyckan inträffade vid halv sex-tiden på måndagsmorgonen i Pjelax.

Den 12-årige föraren hade av ännu okänd anledning fortsatt rakt fram i diket i en vänsterkurva och vidare ut i skogen där bilen kolliderade med ett träd. I samband med att fordonet krockade med trädet hade pojken slungats ut ur bilen.

Han fick svåra skador och vårdas nu på Tammerfors universitetssjukhus. Vid olycksplatsen hittade räddningsverket också en död hund som också hade slungats ur bilen i kollisionen. 

Enligt polisen har pojken fått en svår hjärnskada. Polisen utreder olyckan och där har det visat sig att fordonet tillhörde en släkting till pojken. 

Han kommer från Brahestad och bilen, som tillhör en nära släkting, hade tagits utan lov.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

7 000 tranor drar till sig stor publik

VASA Det gäller att ha tid, tur och tålamod om man vill se en stor tranplog flyga över en på Söderfjärden – och det hela kan vara över på 20 minuter.

Nyhetsbild
Utrikes

Macron presenterade EU-vision för Sipilä

Nästa vecka planerar Frankrikes president Emmanuel Macron att presentera en rad innovativa EU-planer, varav en del kanske skjuts ned genast.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan