NyhetsbildZoom
Tanja Holmlund lyckades riktigt bra i Taitaja-semifinalen och får nu fortsätta att tävla i finalen. Lärare Sofie Berg är glad över framgången. Foto: Mona Söderman

Till final i Taitaja-tävlingen

Mona Söderman -
Närvårdarstuderande Tanja Holmlund från Finby har gått till final i Taitaja-Mästare. Hon får tävla i FM i yrkeskicklighet i Helsingfors i maj.

Tanja Holmlund går andra året på närvårdarutbildningen vid Yrkesakademins enhet i Närpes.

– Det kändes nog härligt att gå till final, säger 17-åriga Tanja Holmlund.

Hon är den första som representerar närvårdarlinjen i Närpes i finalen sedan utbildningen startade hösten 2009.

– Vi är jättestolta över att en av våra studerande nu gick vidare till finalen, säger Sofie Berg, som är lärare i vårdämnen och har tränat med henne inför Taitaja-tävlingen.

Hon framhåller att det inte är ofta någon från Sydösterbotten går till final i Taitaja-tävlingen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan