NyhetsbildZoom
Olyckan inträffade på tisdagsförmiddagen mellan Runsor och Höstves. Foto: VBL

Man omkom i tågolycka i Vasa

VBL -
En man omkom efter att ha blivit påkörd av ett tåg på tisdag förmiddag i Runsor i Vasa. Polisen utreder olyckan men har inga brottsmisstankar.

Direkttåget från Vasa till Helsingfors lämnade tågstationen i Vasa klockan 9.40. Bara några minuter senare blir en man påkörd av tåget. Olyckan inträffade mellan Runsor och gränsen till Höstves på tisdagsförmiddagen.

Österbottens polisinrättning bekräftar att en man omkom efter att ha blivit påkörd av tåget. Polisen utreder olyckan men har inga brottsmisstankar. 

- Vår högsta prioritet är nu att identifiera den omkomne mannen. Det är vad vi jobbar med just nu, mer kan jag inte säga i det här skedet, säger kriminalkommissarie Eero Välimäki. 

Välimäki är förtegen om händelseförloppet. Det enda polisen hittills vet är att mannen tog sig till platsen med cykeln, den hittades intill olycksplatsen. 

Flera enheter från räddningsverket befann sig på olycksplatsen på förmiddagen. Tåget till Helsingfors försenades mellan 45-60 minuter på grund av olyckan i Runsor. 

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan