NyhetsbildZoom
Jan Lindholm Foto: Arash Matin

Snusar och duschar på morgonen

Jonny Smeds -
Vi ställer några frågor till Jan Lindholm som är kulturombudsman vid SÖU och kino-ansvarig vid Kino Ritz i Vasa.

Vad är det första du gör på morgonen?

– Jag brukar ta en snus och gå i duschen.

Vad tittar du på just nu?

– Just nu ser jag inte på så mycket. Jag har försökt gå i säng i tid. Men jag tittar på youtubevideon och på It's always sunny in Philadelphia i tio minuter innan jag somnar.

Om du bjuder hem någon på mat, vad bjuder du på?

– Jag bjuder på en magisk lasagne. Den är gjord med kärlek, rödvin och mycket vitlök.

Vilket är ditt stammisställe?

– Min kära stol i mitt vardagsrum med mina vänner runtomkring eller min bastu, som vi kallar Kaurismäki bastun. Den är liten, karismatisk och har mycket kärlek. Jag brukar basta med mina vänner varje fredag.

Vad gör dig riktigt förbannad?

– Folk som vägrar ångra sin åsikt och de som tror att de har ensamrätt på sanningen. Man måste alltid vara beredd på att ändra åsikt.

Vad är en oslagbar frukost?

– Kanske en hotellbrunch med ägg och frukter. Jag äter vanligen ingen frukost, men jag försöker .

Vad är det pinsammaste du har i ditt hem?

– Jag tror man inte kan skriva det, men det näst pinsammaste som jag har är tre nagellack som är mina egna. Det var en kvinna som målade mina tånaglar röda en gång och jag tyckte att det såg ganska coolt ut och tänkte börja lacka själv. Jag insåg sen att det var en dum idé.

Har du någon dold talang?

– Jag håller på att utveckla en parfym. Det började med att jag skulle köpa en ny parfym. Jag tyckte de var så dyra i butiken och valde i stället att kolla upp hur man tillverkar egna.

Om du fick välja en maträtt som du skulle äta varje dag. Vad skulle det vara?

– Jag skulle välja en lätt sallad.

Vad är ditt värsta efterfestminne?

Det har varit så många efterfester. De värsta är ju de man inte minns. Den bästa däremot var när jag vaknade utan baksmälla.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missväxt och tyfus spred skräck

NÖDÅREN 1866-1868 Död och elände plågar Finland i slutet av 1860-talet. Under de ödesdigra nödåren dör 270 000 finländare. Men i Finlands historia har nödåren hamnat i skymundan.

Lokalt

Skolan – den osynliga bomben som tickar

I åratal har man åtgärdat skolor först när ­mätningar visat problem med inomhusluften. Nu kämpar kommunerna för att hinna i kapp och förbi problemet.

Opinion

Kommunen, pengarna och vi

KOLUMN "Hösten innebär budgettider i både stat och kommun. Det är nu vi förtroendevalda ska bestämma de ekonomiska ramar som i kombination med investeringsbudgeten kommer att styra arbetet och utvecklingen i våra kommuner framöver", skriver Michaela Esch.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan