NyhetsbildZoom
Reko-ringen i Vasa startade sommaren 2013. Nu har ringarna spridit sig till Sverige. Foto: Arash Matin

Reko-ringen i Vasa förnyas

Harald Grönstrand -
Från och med nästa vecka har Vasas Reko-ring en ny utdelningsplats och en ny utdelningstid. Med förändringen hoppas man komma närmare kunderna.

Från och med nästa utdelning den 23 februari kommer Reko-ringen att dela ut av sina produkter också vid Minimanis parkering i Vöråstan. Man delar fortfarande ut produkter också vid Kaserntorget, men där har man ändrat tidpunkten för utdelningen.

– Vi har märkt att producenterna fått färre kunder. Visst, det är lågsäsong nu, men Det har varit få kunder också med tanke på det, säger Magdalena Lindroos.

Hon berättar att administratörerna och producenterna diskuterat sinsemellan om vad som borde göras, och det hela utmynnade i att man började en diskussion på Facebook där man frågade kunderna direkt om vad som borde ändras.

– Vi undrade vad vi gör fel och varför kundernas beteende ändrats. Den största orsaken visade sig vara tidpunkten för utdelningen, den var helt enkelt inte lämplig för många, säger Lindroos.

När Reko körde i gång varade utdelningen en halvtimme. Tidpunkten har anpassats efter det, och som mest har den varit en timme och en kvart. Nu kommer man att gå till 45 minuter per utdelningsplats.

– En annan sak vi fick höra var att det är krångligt med kontant betalning. Så vi började tänka efter vad vi kunde göra, och kom fram till att det finns en bankautomat vid Minimani, säger Lindroos.

Administratörerna tog kontakt med butikschefen och från och med nästa vecka kommer producenterna förutom att dela ut varor vid Kaserntorget att dela ut varor vid Minimanis parkering vid Fiskaregatan, mellan själva butiken och hundgården. Kunderna ska meddela vilken utdelningsplats de hämtar varorna från.

– När vi talade med Minimani tog de emot oss väl, och där finns mycket utrymme. De har inte samma roll som S- och K-kedjorna, så de var öppna till vårt förslag, säger Lindroos.

Reko-ringen i Vasa

  • Utdelningen sker från och med den 23 februari på två ställen:
  • Kaserntorget klockan 16.00–16.45.
  • Minimani klockan 17.00–17.45.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missväxt och tyfus spred skräck

NÖDÅREN 1866-1868 Död och elände plågar Finland i slutet av 1860-talet. Under de ödesdigra nödåren dör 270 000 finländare. Men i Finlands historia har nödåren hamnat i skymundan.

Lokalt

Skolan – den osynliga bomben som tickar

I åratal har man åtgärdat skolor först när ­mätningar visat problem med inomhusluften. Nu kämpar kommunerna för att hinna i kapp och förbi problemet.

Opinion

Kommunen, pengarna och vi

KOLUMN "Hösten innebär budgettider i både stat och kommun. Det är nu vi förtroendevalda ska bestämma de ekonomiska ramar som i kombination med investeringsbudgeten kommer att styra arbetet och utvecklingen i våra kommuner framöver", skriver Michaela Esch.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan