NyhetsbildZoom
Hur är det med vristen? Den hindrar i alla fall inte Samu Torsti från att tävla i storslalom i VM i dag. Foto: Lehtikuva

Torstis disciplin i VM

Josefin Torrkulla -
Samu Torsti tävlar i storslalom i VM i dag. Men han är inte den enda från Vasa Skidklubb som drar på sig landslagsdräkten denna fredag.

Storslalomspecialisten Samu Torsti, 25, tävlar i VM i S:t Mortiz i dag.

Han har startnummer 29 av 106 åkare. Första åket startar klockan 10.45. De 60 bästa går vidare till andra omgången som startar klockan 14.

Den andra finländaren i tävlingen är Eemeli Pirinen. Han har startnummer 34.

Den målsättning Torsti har gått ut med offentligt är en plats bland de femton bästa. Den här säsongen är hans bästa placering i världscupen en tiondeplats. Den kom i Adelboden den 7 januari.

Torsti skadade vristen på en träning för några dagar sedan. Han har kunnat gå och hoppa, och även åka i pisten under veckan. Starten lär inte vara i fara.

Samtidigt som Torsti tävlar i VM åker hans klubbkompis från Vasa Skidklubb, 17-åriga Lisa Boström, för Finland i Erzurum, Turkiet. Hon tävlar i parallellslalom i 18-åringarnas EYOF, europeiska olympiska ungdomsfestivalen. Den tävlingen börjar redan klockan nio.

Boström tävlar i samma mixedlag som bland andra Nella Korpio, silverdam i slalom i onsdags. I den tävlingen blev Boström tolva.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missväxt och tyfus spred skräck

NÖDÅREN 1866-1868 Död och elände plågar Finland i slutet av 1860-talet. Under de ödesdigra nödåren dör 270 000 finländare. Men i Finlands historia har nödåren hamnat i skymundan.

Lokalt

Skolan – den osynliga bomben som tickar

I åratal har man åtgärdat skolor först när ­mätningar visat problem med inomhusluften. Nu kämpar kommunerna för att hinna i kapp och förbi problemet.

Opinion

Kommunen, pengarna och vi

KOLUMN "Hösten innebär budgettider i både stat och kommun. Det är nu vi förtroendevalda ska bestämma de ekonomiska ramar som i kombination med investeringsbudgeten kommer att styra arbetet och utvecklingen i våra kommuner framöver", skriver Michaela Esch.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan