NyhetsbildZoom
Krista Siegfrids tävlar i den tredje deltävlingen i Växjö på lördag. Foto: Nadi Hammouda

"Folk är galet förkylda här"

Sofia Nygård -
I morgon tävlar Krista Siegfrids i svenska Melodifestivalen. Hon är mer än redo, men det finns ett litet orosmoment. Förkylningsbacillerna sprider sig bland deltagarna.

Det är en glad men pirrig Krista Siegfrids som svarar när VBL ringer på fredagsförmiddagen. Hon sitter i sminket och ska snart gå upp på scenen i Växjö och repetera för andra gången. Det har gått bra hittills.

– Det är alltid lite annorlunda att uppträda på en scen när man har övat i en danslokal. Man ska hitta sin plats på scenen och kameravinklarna ska stämma. Men koreografin sitter. Jag tror det kommer att bli riktigt snyggt på lördag.

I kväll är det genrep. Då uppträder hon för första gången inför publik med låten "Snurra min jord".

– Gud vad det ska bli spännande. Oj herregud, nu blir jag nervös när jag tänker på det, säger Siegfrids och skrattar.

Krista Siegfrids tävlade också i Melodifestivalen i fjol. Då gick hon inte vidare från deltävlingen i Malmö. Men den här gången har hon en bättre låt, tycker hon själv.

– Den här låten är modern och har ett coolt beat. Jag tror att jag kan ta mig vidare. Jag var nära redan i fjol, men jag tycker att det här numret är bättre.

Siegfrids säger att hon känner sig mycket tryggare och säkrare i år tack vare erfarenheten från i fjol.

– Jag vet ju exakt hur allt går till. Det känns som att jag kan slappna av bättre.

Men det finns ett litet orosmoment. Förkylningsbacillerna sprider sig som en löpeld bland deltagarna i Växjö.

– Folk är så förkylda här. Det är helt galet. Varannan person är förkyld och jag känner att jag också börjar bli det.

Det är svårt att undvika förkylningsbacillerna när alla jobbar så tätt inpå varandra, säger Siegfrids.

– Det gäller bara att vila så mycket som möjligt och så dunkar man in lite Burana och Finrexin och hoppas att rösten och formen håller ända fram till lördagen.

Det är ändå ingen risk för att hennes medverkan skulle vara hotad på något sätt.

– Jag är rutinerad. Det är klart att man alltid vill vara i toppform, men fast jag vore dödssjuk skulle jag ändå uppträda.

Dessutom har hon en stor stödtrupp med sig som hjälper till att ge ännu mer kraft och energi.

– Det kommer vänner och familj. Finska maffian. Det känns skönt.

Och Siegfrids har ett meddelande till alla i Svenskfinland som har vänner eller släktingar i Sverige.

– Säg för guds skull åt dem att de ska rösta på mig. Det hade varit så coolt att gå vidare. Det skulle vara historiskt. Ingen finländare har gjort det förr.

Deltävlingen i Växjö sänds i SVT1 och på SVT Play på lördag med start klockan 21 finsk tid. Förutom Krista Siegfrids tävlar också Robin Bengtsson, Anton Hagman, Jasmine Kara, Owe Thörnqvist, Bella & Filippa och Felix, Oscar & Omar. Två går vidare direkt till finalen och två går vidare till Andra chansen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missväxt och tyfus spred skräck

NÖDÅREN 1866-1868 Död och elände plågar Finland i slutet av 1860-talet. Under de ödesdigra nödåren dör 270 000 finländare. Men i Finlands historia har nödåren hamnat i skymundan.

Lokalt

Skolan – den osynliga bomben som tickar

I åratal har man åtgärdat skolor först när ­mätningar visat problem med inomhusluften. Nu kämpar kommunerna för att hinna i kapp och förbi problemet.

Opinion

Kommunen, pengarna och vi

KOLUMN "Hösten innebär budgettider i både stat och kommun. Det är nu vi förtroendevalda ska bestämma de ekonomiska ramar som i kombination med investeringsbudgeten kommer att styra arbetet och utvecklingen i våra kommuner framöver", skriver Michaela Esch.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan