NyhetsbildZoom
Simo Valakari. Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Uppgifter: SJK sparkar Valakari

FNB-VBL -
Simo Valakari är inte längre tränare för ligalaget SJK från Seinäjoki. Enligt Iltalehti tar Sixten Boström över efter honom.

Simo Valakari fick gå trots att han förde laget till guld 2015 och seger i Finlands cup 2016.

Suomifutis.com var först ut med nyheten och SJK:s lagledare Jarmo Tervasmäki bekräftade för Ilta-Sanomat att Valakari lämnar tränarposten, men ville inte gå ut med några detaljer.

Valakari talade kort med Suomifutis.com:

– I morse fick jag meddelandet om att jag entledigats från chefstränarejobbet och att en ny chefstränare börjar på måndag, sade Valakari.

– Men tills vidare har mitt arbetskontrakt som chefstränare inte sagts upp.

43-åringen Valakari var landslagsman under sin spelarkarriär och tog över SJK hösten 2012. Han förde upp laget i ligan 2013 och som nykomling tog SJK silver 2014. Valakari är assisterande landslagstränare.

Enligt Iltalehti tar Sixten Boström över som tränare i SJK och börjar redan på måndag. Han var varit tränare för Jaro och HJK samt för lag i Sverige och USA.

Att Valakari fick sparken var den tredje tunga nyheten från SJK den här fredagen. Först meddelade klubben att Matej Hradeckys skada kräver operation och att han missar hela säsongen. Sedan att en annan av lagets landslagsspelare, Juhani Ojala, flyttar till BK Häcken i Allsvenskan.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missväxt och tyfus spred skräck

NÖDÅREN 1866-1868 Död och elände plågar Finland i slutet av 1860-talet. Under de ödesdigra nödåren dör 270 000 finländare. Men i Finlands historia har nödåren hamnat i skymundan.

Lokalt

Skolan – den osynliga bomben som tickar

I åratal har man åtgärdat skolor först när ­mätningar visat problem med inomhusluften. Nu kämpar kommunerna för att hinna i kapp och förbi problemet.

Opinion

Kommunen, pengarna och vi

KOLUMN "Hösten innebär budgettider i både stat och kommun. Det är nu vi förtroendevalda ska bestämma de ekonomiska ramar som i kombination med investeringsbudgeten kommer att styra arbetet och utvecklingen i våra kommuner framöver", skriver Michaela Esch.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan