Dåligt väglag att vänta

FNB -
Kommande vecka inleds med milt väder och dåligt väglag framför allt i de södra delarna av Finland, uppger Meteorologiska institutet.

Ett lågtryck rör sig österut över landet natten till söndag och för med sig snöyra i landets mellersta del samt i Kajanaland och Norra Österbotten. Väglaget blir mycket dåligt på sina håll.

I början av veckan blir det minusgrader också i de sydligaste delarna av landet, och ställvis kan det snöa. Prognosen för torsdag är ännu osäker, men då kan södra Finland nås av ett nytt lågtryck och temperaturen väntas stiga över nollstrecket.

Halt i trafiken

Hala vägar ledde till flera avkörningar i södra Finland natten mot fredagen och små olyckor rapporterades också under fredagsmorgonen. Vägtrafikcentralerna i Åbo och Tammerfors varnade för mycket dåligt eller dåligt väglag i landskapen i södra Finland. Bilisterna i södra Finland varnades för underkylt regn.

Redan på fredagen var det klart att det på söndag kommer att råda varning för dåligt väglag i Norra Österbotten, Kajanaland, Norra Savolax och Norra Karelen.

Trots tiotals olyckor blev det inga allvarliga personskador under natten och morgonen mot fredag. Senare på fredagen meddelade Trafikverket att sportlovstrafiken börjat relativt lugnt.

Meteorologiska institutet varnar dessutom för att trafikvädret kan vara farligt i nio kommuner i norra Lappland.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan