NyhetsbildZoom
Så här såg det ut på Fiskstranden då Vasas studerande firade fastlagstisdag 2013. Foto: Arkiv/Arash Matin

Vasas studenter firar fastlagen i dag

Sofie Furu -
Det blir rinkbandy, pulkatävling och dragkamp när studentkårerna i Vasa firar sin så kallade Fastlaskiainen.

En fartfylld dag utlovas med lagom doser tävling och humor.

Med finns studentföreningarna från Novia, Åbo Akademi, Vasa universitet, Svenska handelshögskolan, Vaasan ammattikorkeakoulu samt juridikföreningen Justus.

Förmiddagen ägnas åt en rinkbandytävling. Klockan 13 blir det den traditionella pulkatävlingen vid Fiskarstranden.

– Det är inte alltid den största pulkan som vinner, utan domarna brukar se på "fiilisen" också, säger Jonna Lindqvist, verksamhetsledare före Åbo Akademis studentkår i Vasa.

Efter pulkatävlingen hålls en dragkamp vid stranden. På kvällen flyttar sig de studerande till nattklubben Fontana, där man delar ut pris i de olika kategorierna.

Dagen har också en speciell betydelse för de styrelser som tillsatts vid årsskiftet.

– De nya styrelserna har en chans att göra något konkret tillsammans. Dels ger dagen dem ett tillfälle att samarbeta, och dels får de träffa de andra studentkårerna, säger Lindqvist.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

7 000 tranor drar till sig stor publik

VASA Det gäller att ha tid, tur och tålamod om man vill se en stor tranplog flyga över en på Söderfjärden – och det hela kan vara över på 20 minuter.

Nyhetsbild
Utrikes

Macron presenterade EU-vision för Sipilä

Nästa vecka planerar Frankrikes president Emmanuel Macron att presentera en rad innovativa EU-planer, varav en del kanske skjuts ned genast.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan