NyhetsbildZoom
Emilia Ek och Ann-Catrine Blomqvist hoppas på respons på de nya vägnamnen för skogsvägarna i Nykarleby. Namnen är inte huggna i sten och kan ändras om nya förslag ges. Foto: Britt Sund

Skogsvägar får namn i Nykarleby

Britt Sund -
I Nykarleby har 160 skogsvägar fått ett namn. Detta för att göra det lättare för räddningsväsende, företag och näringsidkare att hitta rätt.

NYKARLEBY. Kartan med samtliga skogsvägar i Nykarleby är utlagd till påseende och på kartan framkommer det också vilka namn skogsvägarna getts.

– Många av skogsvägarna har fått väglagets namn där det varit möjligt, säger lantmäteriingenjör Ann-Catrine Blomqvist.

Men vägnamnen är inte huggna i sten.

– Vi tar gärna emot nya förslag till vägnamn. Regeln är att vägnamnet inte ska finnas på någon av grannkommunens vägar, säger karttekniker Emilia Ek.

Kartan med de nya vägnamnen finns till påseende till den 18 april. Fram till dess kan man lämna in förslag eller ge respons på det nya adressystemet för skogsvägarna i staden.

Längs skogsvägarna finns cirka 40 fast bosatta hushåll som med de nya namnen också kommer att få en ny adress.

– Vägnamnen underlättar för alla, för dem som hugger i skogen, för räddningsverket, eller för dem som plockar bär, säger Blomqvist.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan