NyhetsbildZoom
Helgen bjuder på musik, bingo och pulkåkning. Foto: Arkiv

Det här händer i helgen

Felix Rantschukoff -
Helgen präglas av musik, filmpremiärer samt friluftsliv.

Fredag: Filmklassiker och ölfestival

Trainspotting, kultfilmen som visades första gången för 20 år sedan har fått en uppföljare. T2 Trainspotting hade premiär på onsdag och visas under helgen på Bio Rex. Filmen utspelar sig 20 år efter den första filmen. I filmen återförenas Mark Renton med sina vänner Sick Boy, Spud, och Begbie.

Dome Karukoskis Tom of Finland har biopremiär på fredag. Tom of Finland visar Touko Laaksonens väg till internationell framgång. I filmen återvänder från fortsättningskriget till Finland, där homosexualitet är olagligt. Han börjar teckna muskulösa och stolta homosexuella män vilket innebär stora risker. Filmen är en del av Finlands 100-års jubileum.

Under fredag och lördag ordnas traditionell marknad på Vasa torg. I Vasa centrum kan man passa på att fynda från klockan nio på morgonen på fredag och samma tider gäller på lördag.

På Bock’s Corner Brewery ordnas ölfestival för hela familjen. I Dragnäsbäck får man ta del av konsten att tillverka öl samt lära sig om olika ölsorter. Evenemanget börjar klockan 16 och fortsätter till midnatt.

På Doo Bop Club spelar det österbottniska bandet Easy West autentisk countrymusik från 1950-talet. Spelningen börjar klockan 21 och fortsätter till midnatt.

Lördag: Självförsvar och musik

I Brändö föreningshus ordnar Shaolin Wushu Association en självförsvarsdag. På kursen får man lära sig att försvara sig mot slag. Kursen kräver förhandsanmälan till info@shaolinkick.com och kostar 40€. Åldersgräns 12 år.

Big Band-musik ordnas på Doo-Bop Club och Wasa Groove Unit står för en musikalisk tidsresa ända till början av 1900-talet. Spelningen börjar klockan 21.

Studsa runt i hopparken i Pixnehallen i Malax. För barn i åldrarna 3-13 kan man busa av sig i Piraternas Land, Hinderbanan eller träna prickskytte i ett upplåsbart mål. Flera former av lek ordnas mellan klockan 11 och 16.

Söndag: Friluftsliv för hela slanten

Vid Verkan i Norrnäs, Närpes ordnas en friluftsdag. Friluftsintresserade i alla åldrar är välkomna att delta i gammeldags slängkälke, naturbingo och snö- och ismålning. Servering finns till hands. Evenemanget börjar klockan 11 och pågår till klockan 14.

UF Havsbandet och Södra Vallgrund Byaråd ordnar Fastlagsjippo med sportlovsprogram vis simstranden vid Sommarösund. Servering ingår och vid elden i grillkåtan kan man grilla en korv eller två. Jippot börjar klockan 15 och pågår till klockan 17.

Saknar du ett evenemang i listan? Fyll i och berätta i kommentarsfältet!

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan