NyhetsbildZoom
Ted Forsström och Kaj Korkea-aho som de siamesiska tvillingarna Darling och Sune i "Pleppo Två – vi mårar å på" Foto: Linus Lindholm

"Pleppo Två" in på top 5-listan

Vivian Johansson -
"Pleppo Två – Vi mårar åpå" hör till de mest framgångsrika pjäserna på Wasa Teater.

När Ted Forsström och Kaj Korkea-aho kör den sista föreställningen av "Pleppo Två – Vi mårar åpå" på lördag kväll har de 56 föreställningar avklarade sedan premiären den 12 november.

Och bra har det gått. "Pleppo Två" slinker in på femte plats på Wasa Teaters top 5-lista med sina 14 723 åskådare.

– Det känns jätteroligt. Som Kaj (Korkea-aho) och jag brukar säga: Varifrån kommer alla de här människorna? säger Ted Forsström.

På teatern är man inte särskilt överraskad.

– Vi räknade med att det skulle gå bra. Vi märkte tidigt att materialet var sådant att det skulle locka publik, säger Jan Fröjdö, marknadsföringschef på Wasa Teater.

Vad är det som gör att ni drar publik?

– Jag tror det främst beror på att alla tycker om att skratta. Som samhällsklimatet har varit nu så vill man gärna ha något kul så det var bra tajmat. Och för Wasa Teaters del så är det inte så ofta det ges något på dialekt, säger Forsström.

Pjäsen som dragit mest publik på Wasa Teater är Lars Sunds "Colorado Avenue" 1999. Den lockade drygt 25 000 personer.

– På andra plats är "Sugar" med lite på 20 000 personer, tredje "Lanthandlerskans son" med över 20 000 och på fjärde plats är West Side Story" med en publik på 19 500 personer, säger Fröjdö.

När Forsström och Korkea-aho spelade "Pleppo" på Wasa teater för fyra år sedan gick det också bra. De började med ge föreställningen på studioscenen och flyttade sedan till stora scenen – med resultatet: 89 föreställningar och 12 500 åskådare.

Sista föreställningen av Pleppo två är nu på lördag kväll. 

– Vi ska ha en paus på två veckor och sedan en liten miniturné. Det blir två föreställningar på Åbo Svenska Teater och fem föreställningar på Teater Viirus i Helsingfors. De är också så gott som slutsålda, så räknar man med de 1 300 biljetterna vi har sålda där och sätter ihop det med Wasa Teaters publik blir det över 16 000 – det är många människor, säger Forsström.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan