Två gröna namn klara

Linn Övergaard -
De gröna i Vasaregionen har fått två nya namn på sin lista inför kommunalvalet, Nina Vepsäläinen och Katja Jääskeläinen.

Vasabon Ninja Vepsäläinen är magister i förvaltningsvetenskaper och arbetar vid Vasa stadsbibliotek med planering av mångkulturell verksamhet. Enligt Vepsäläinen ställer hon upp i kommunalvalet i april för att Vasa har gett henne goda möjligheter.

– Allt gott i min vardag, utbildning, arbete, hobbyn och vänner, har jag fått i Vasa. Jag ska göra mitt bästa för att alla ska få samma möjligheter också i framtiden, säger Vepsäläinen.

Katja Jääskeläinen kommer ursprungligen från Kajanaland och bor nu i Björköby. Barn, utbildning och vårdarbete är viktiga frågor för Jääskeläinen som arbetar inom dagvården. Enligt Jääskeläinen är också lokal livsmedelsproduktion och energiproduktion viktiga frågor för henne samt att föra tjänster och arbetsplatser närmare byarna.

De gröna i Vasa har sedan tidigare nominerat 24 kandidater inför kommunalvalet.

De är Laura Ala-Kokko, Lotta Alhonnoro, Ivanka Capova, Emine Ehrström, Asko Halme, Mauri Koivula, Kaarlo Lepistö, Marion Lepistö, Jussi Loukiainen, Sanni Lukkarila, Hanna Mellberg, Tuula Närvä, Tapio Osala, Francis Oyeyiola, Tomi Paalosmaa, Marko Perälä, Hannaleena Rajamäki, Mayya Ratsuk, Ali Rezai, Tobias Simon, Eeva Simons, Suvi Syrjä, Matti Tuomaala och Juha Tuomikoski.

Markku Harju och Susanne Wendell kandiderar för De gröna i Korsholm.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missväxt och tyfus spred skräck

NÖDÅREN 1866-1868 Död och elände plågar Finland i slutet av 1860-talet. Under de ödesdigra nödåren dör 270 000 finländare. Men i Finlands historia har nödåren hamnat i skymundan.

Lokalt

Skolan – den osynliga bomben som tickar

I åratal har man åtgärdat skolor först när ­mätningar visat problem med inomhusluften. Nu kämpar kommunerna för att hinna i kapp och förbi problemet.

Opinion

Kommunen, pengarna och vi

KOLUMN "Hösten innebär budgettider i både stat och kommun. Det är nu vi förtroendevalda ska bestämma de ekonomiska ramar som i kombination med investeringsbudgeten kommer att styra arbetet och utvecklingen i våra kommuner framöver", skriver Michaela Esch.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan