NyhetsbildZoom
Från vänster Frippe Wenelius, Jessica Riippa, Charlotta Kerbs och Robban Hagnäs. Foto: Arkiv

Musiker vill ha videohjälp

Stefan Westergård -
Inom en snar framtid släpps bandet Armadis Ramas första musikvideo "Spela fö liivi" och de vill ha hjälp av musikaliska eller dansanta österbottningar.

Nu vill musikerna, bland andra österbottniska profilerna Frippe Wenelius, Robban Hagnäs, Charlotta Kerbs, ha hjälp av allmänheten. 

– Namnet Armadis Rama kommer från dialekten och översätts till någonting som är riktigt bra. Det är ett projekt som började för flera år sedan med några medlemmar ur det gamla reggaebandet Dreadline. Vi fick stöd för att göra en reggaeskiva på dialekt och det var där det började, säger Robban Hagnäs i Armadis Rama. 

De önskar att få cirka en minut långa filmklipp med folk som sitter, spelar eller dansar. Direktiven lyder: Inget avancerat, din smarttelefon funkar som videokamera.

Filma dig i helfigur med musikinstrument mot någon rolig bakgrund. Observera att bilden ska vara i liggande format. Hittills har de fått in bidrag av Nedervetil Hornorkester men också av rockare och violinister. Videon ska släppas i mitten av nästa månad.

– Man får gärna skicka in en video där man spelar av brinnkära livet. Reggae är sommarmusik men vi tänkte att det blir en bra kulturkrock genom att få in lite finsk miljö.

De som är intresserade av att vara med ska skicka ett meddelande till Anders Eklund på Antonomia Ab via Facebook, så ges instruktioner hur man levererar filmsnutten. Materialet vill de ha senast innan den här veckan är slut.

Armadis Rama planerar även ett helt album till första april. 

– Den innefattar energidebatten om Pyhäjoki, skärgårdsvädret med mera. Vi spelar för livet på Jeppo- och Jakobstadsdialekt. Det blir många egna låtar men vi har också översatt Bob Marley till Karlebydialekt och tolkat folksånger till reggae. Vi hoppas på att folk vill synas och bidrar med en videosnutt till vårt projekt.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan