NyhetsbildZoom
Flygtrafik. Foto: Lehtikuva

Flygstrejken blir av

FNB -
Strejken på Helsingfors-Vanda flygplats börjar klockan 14 i dag och pågår i fem timmar. Om ingen lösning hittas under helgen fortsätter strejken på måndag och drabbar då alla flygplatser och flygbolag.

Flygstrejken på Helsingfors-Vanda flygplats blir av. Den gäller Luftfartsunionens medlemmar vid bolaget Airpro på Helsingfors-Vanda.

Strejken påverkar bland annat säkerhetskontrollerna, incheckningen och bagagehanteringen.

Att nå en överenskommelse i tvisten är inte möjligt i dag, säger riksförlikningsmannen Minna Helle på Twitter.

Förhandlingarna mellan parterna fortsätter ändå, säger Helle.

Strejken kan leda till att flygen blir försenade, men på Finavias kommunikation kan man inte säga om flyg eventuellt måste ställas in.

Om de fortsatta förhandlingarna inte leder till resultat utvidgas strejken på måndag. Då drabbas även alla andra flygplatser och flygbolag i landet.

Om det blir strejk på måndag gäller den mellan klockan 03 och 09.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan