NyhetsbildZoom
Blue Fox stora ledare Tero Saaristo bär ett stort ansvar på sina axlar i kväll. Foto: Jonas Brunnström

Ödesmatch för Blue Fox i kväll

Björn Bredbacka -
I kväll tar säsongen förhoppningsvis slut för Blue Fox. Gör den inte det innebär det att ett nervdallrande kval väntar.

– Visst är det en viktig match, det är inget vi sticker under stol med. Samtidigt är det inte världens viktigaste händelse. Jag tycker pojkarna har hanterat situationen bra, säger Jori Isomäki.

Blue Fox möter ÅIF borta i Sibbo i grundseriens sista drabbning. Resan söderut började redan på fredag och rävarna övernattade i Tammerfors.


Ett positivt besked som laget fick redan i bussen i går var att Josba stal en poäng hemma mot SB Vaasa. Det innebär att dagens motståndare inte längre kan nå slutspelet. Hade Josba åkt på förlust skulle ÅIF ha haft en kvartsfinalplats inom räckhåll. Nu har laget inget att spela för, vilket förstås kan gynna Blue Fox.

– Det är klart att det är bättre för oss. Laget som klagar oss, LeBa, har också en motståndare som inte har något att spela för. Det är bra att båda har samma förutsättningar i sista omgången.


En lite lurig sak med innebandyettan är att det är inbördesmöten, inte målskillnad, som avgör vilket lag som drar det längre strået i händelse av lika många poäng. För Blue Fox är det en bra sak. Laget har plusstatistik på LeBa och det innebär att det räcker med kryss i dagens match.

– Men det är inte så stor skillnad, det går inte att gå in för oavgjort i en innebandymatch, säger Isomäki.


På spelarsidan saknas Niklas Paul som är sjuk och Johnny Fredriksson som är långtidsskadad. Exakt hur kedjorna kommer att se ut är ännu inte klart.

– Kallvik och Saaristo spelar i ettan. Men vem som spelar med dem och vem som tar Pauls plats i tvåan har jag inte bestämt. Men det är bara en match kvar och det är klart att det kommer bli mycket speltid för våra toppgubbar, säger Isomäki.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kraftig ökning av älgkollisioner

I Österbotten finns några av landets värst drabbade vägavsnitt för älgolyckor, och det är också här olyckorna ökade mest i fjol. Nu efterlyses en viltpassage.

Nyhetsbild
Utrikes

Okänd drönare vid försvarsövning på Öland

En okänd drönare ska ha setts i samband med försvarsövningen på norra Öland. Flera personer ska ha sett drönaren och slagit larm.

Nyhetsbild
Lokalt

Vasabor ville åka gratis buss

VASA Den bilfria dagen lockade Vasaborna till bussarna på fredagen. Trafiken var livlig, säger busschaufför.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan