NyhetsbildZoom
Resenärer med Finnair påverkas av strejken. Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Flygstrejk berör Vasa flygplats

FNB/Jonny Smeds -
Flygstrejken ställer till det för resenärer som flyger till och från Vasa.

Finnair ställer in minst fem inrikesflyg i dag och minst tio flyg på måndag, ett av dem ett utrikesflyg. Finnair uppger att bolaget meddelar passagerarna direkt via textmeddelanden och e-post.

Strejken som gäller säkerhetskontroller och marktjänster på flygplatserna pågår klockan 03–09 på måndag. Konflikten pågår mellan Luftfartsunionen och Arbetsgivarna för servicebranschen Palta. Finnair är inte part i konflikten, men underleverantörernas verksamhet antingen stannar eller fördröjs med anledning av stödstrejker.

Flyg AY327 mellan Helsingfors och Vasa är inhiberat och likaså AY320 som går mellan Vasa och Helsingfors.

Finnair kontaktar via SMS och e-mail alla resenärer som är inbokade på någon av de inställda avgångarna. Resenärerna kan få sina pengar tillbaks eller har möjligheten att boka om sina biljetter fram till 20 mars utan extra kostnad. 

På Finnairs hemsida kan ni se vilka rutter som berörs av flygstrejken.

Uppdaterad  5.3 klockan 14:30

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan