NyhetsbildZoom
Tio svanar landade i Malax. Mats Antell passade på att fotografera dem med sin mobiltelefon. Foto: Mats Antell

Vårtecken: Svanar i Malax

VBL-ÖT -
I Malax lade man märke till ett tidigt vårtecken. Ett tiotal svanar landade på en åker i Tuvas.

Mats Antell från Tuvas i Malax var ute på sin bakgård och grillade korv familjen när han lade märke till tio svanar som satt på en åker ungefär 150 meter från huset.

– Det är det första vårtecknet jag lagt märke till i år. Våra grannar sa att de sett svanarna i går.

Antell säger att åkern är ett populärt ställe för fåglar att mellanlanda på, bland annat tranor och gäss brukar passa på att vila vingarna på åkern när de återvänder till Finland efter vintern.

Har du sett ett vårtecken? Skicka gärna in en bild.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan