Tubetour kommer till Vasa på lördag 11 mars. Under evenemanget kan man träffa Herbalisti, Ilaripro, Iina-Katariina, MariieVeronica och ZoneVD som är några av Finlands största youtubers. De lovar en scenshow, livespelningar, program där publiken deltar och en meet & greet-avdelning, där fansen får träffa sina idoler. Evenemanget har fritt inträde, men man har kunnat anmäla sig på förhand via en länk som finns på Facebooks evenemangssida (TubeTour Vasa).

– Det finns ännu ett tiotal förhandsanmälningsplatser kvar, men om man inte får en sådan plats så släpps ännu 200 deltagare in vid dörren, säger ungdomssekreterare Kaisa Salo från Vasa stads ungdomsservice som ansvarar för arrangemangen av evenemanget.

Evenemanget som riktas till unga ordnas i samarbete mellan Vasa stads ungdomsservice, kultur- och biblioteksväsendet samt kommunikationsservicen.

– Det är fint att vi får youtubarna till Vasa och i samarbete kunna bjuda våra unga på det här evenemanget, säger Vasa stads kultur- och biblioteksdirektör Marita Ahola.

Personer under 13 år rekommenderas att delta tillsammans med vårdnadshavaren eller ett äldre syskon. Showen börjar klockan 15 och dörrarna öppnas klockan 14.