NyhetsbildZoom
Luftfartsunionens (IAU) strejker har stor inverkan på Finnairs flyg på fredag mellan klockan 15 och 19. Foto: Lehtikuva

Finnair ställer sannolikt in flera flyg på fredag

FNB-VBL-ÖT -
Luftfartsunionens (IAU) strejker har stor inverkan på Finnairs flyg på fredag, uppger Finnair på sin sajt. Strejken pågår mellan klockan 15 och 19.

Flera flyg ställs sannolikt in, uppger Finnair på sin webbplats.  

Finnair informerar om vilka flyg som ställs in på sin sajt allt eftersom beslut om dem fattas. Finnair kommunicerar också direkt med sina kunder via sms och e-post.

De kunder som har biljetter till fredag eller någon annan av de varslade strejkdagarna kan om de vill flytta fram sin resa till den 2 april för att undvika att resa de dagar då strejker försvårar Finnairs trafik.

Strejken på fredag pågår mellan 15–19. Strejken gäller en tvist mellan IAU och arbetsgivarparten Palta om kollektivavtalet för Airpro. Under strejken ordnas inga kritiska marktjänster eller de finns bara i begränsad utsträckning.

Finnair uppger även att strejken påverkar serveringen på inrikesflyg och flygen i Europa. 

Finnair är inte part i tvisten.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan