Fosterländska ­toner för Finland 100 år

VBL -
På söndag den 12 mars klockan 15 hålls en jubileumskonsert för Finlands 100-åriga självständighet i festsalen i Vasa stadshus.

Det bjuds på både orkester­musik, körsång och solosång.

Orkestern, med Sulo Kallio som sångsolist, framför bland annat ”Liisa pien” (Lili Marlen), ”Kirje sieltä jostakin” och ”Elämä ­juoksuhaudoissa”.

Manskören Pohjan Miehet, under ledning av Jussi Nyman, sjunger ”Oi kallis Suomenmaa” och ”Finlandiahymnen” medan Korsukuoro, under ledning av Reino O. Peltoharju, sjunger ”Kodin vartijat” och ”Veteraanin Iltahuuto”.

Dragspelaren Kaisa Kujanpää, segrare i tävlingen Den gyllene harmonikan, framför solostycket ”Kevät aamuna”.

Festtalet hålls av riksdagsledamoten Ben Zyskowicz.

Konserten avslutas med att publiken tillsammans sjunger ”Vårt land”.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan