NyhetsbildZoom
Omnium Gatherum. Foto: Jari Heino

Dubbelt upp ­med metal i Vasa

VBL -
På fredag kväll spelar Omnium Gatherum och Vasabandet Slivers of Silence på Brödfabriken i Vasa.

Omnium Gatherum, som bildades i Kotka 1996, spelar melodisk death metal, progressiv rock och traditionell heavy metal.

Under de senaste åren har bandet mest haft spelningar utanför Finlands gränser, men nu gör de en miniturné i hemlandet med start i Vasa.

Fans både i Finland och utomlands har hittat Slivers of Silen­ces melankoliska och melodiska metalmusik.

Efter åtta år avslutar bandet nu sin karriär och ger en sista spelning inför hemmapubliken i Vasa.­

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan