Pengar till finskspråkig kultur

VBL -
Kulturnämnden vid Österbottens förbund har beviljat 48 000 euro i bidrag för insatser som främjar den finskspråkiga kulturen i landskapet.

Bland de som får understöd finns dockteatern Lilla Åsnan som får 2 000 euro för projektet ”Vi tre på dockteater”, Vasa Bobäck byaföre­ning som får 500 för att ge ut en bya­historik och Vasa orkesterförening som får 2 000 för gemensamma konserter med Wasa Sinfonietta och ­Kurikka musikkår.

Musikerna Maano Männi och Anton Ylikallio får 2 000 för konserter, och konstnärerna Paula Blåfield och Jani Järvinen 1 000 vardera för utställningar.

Festivalerna Kaskö musiksommar understöds med 1 000 euro, Musikfestspelen Korsholm med 4 000, ­Vasa körfestival med 5 000 och Vaasa Littfest med 2 000.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan