Musik, dikt och konst

VBL -
På söndag den 12 mars klockan 16 hålls dikt- och musikföreställningen ”Ögonblicksbilder – Kvinnan i Finland” i Black Wall Gallery i Kasern 13.

Då uppträder Trio Colo­roso, verksam inom Vasa Kammarmusiker. Sanna Mikkola-­Blomberg på violin, Johanna Toppinen på cello­ och Sirpa Seppelin på piano samt en duo med Satu Hiisvirta­ på flöjt och Veikko ­Siponkoski på gitarr ­tolkar verk av finländska tonsättare som ­Melartin, Sibelius och Kuula.

Medlemmar ur Runonkulkijat ­läser dikter av finska och finlandssvenska kvinnliga diktare, bland dem Edith Södergran, Satu Hassi och Eeva Kilpi. Man kan också bekanta sig med fotografier, teckningar, målningar, ­grafik och skulpturer skapade av sju kvinnliga konstnärer i Vasa Konstnärsgille.

Evenemanget ingår i firandet av Finlands 100-årsjubileum.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan