En stor skara väntade utanför Tokmannis affärshus i Närpes långt innan dörrarna öppnades klockan åtta. Fler och fler anslöt sig till kön då Tokmanni öppnade dörrarna i Näsby. Jamina Berglund, Claresund, och Felicia Rönngård, Kalax, har stått i kö i tjugo minuter innan dörrarna öppnades. Krister Nordman hoppas att Tokmanni kommer att dra mera folk till orten. Zumreta Skrijelj tycker det är riktigt bra att affären öppnar. Hon ska titta på utbudet och hoppas att det är lite billigare varor.

Kö när Tokmanni öppnade

Benita Kummel-Erikson -
En stor skara samlades då butikskedjan Tokmanni öppnade sin nya affär i Närpes centrum. UPPDATERAD. VIDEO

Flera kom för att bara se den nya butiken, andra hoppades hitta något prisvärt.

Jamina Berglund och Felicia Rönngård, som båda går i högstadiet, tycker det är bra att en ny bod kommer till Närpes, och de hoppades på att få en av de två hundringarna som gömde sig i två av presentämbaren som delades ut.

Den nyöppnade affären är totalt 2.700 kvadratmeter stor, och av detta är 2.000 försäljningsyta.

Affären har nio anställda och som butikschef fungerar Merja Kangasniemi.

Tokmannis vd Heikki Väänänen är glad att kunna utöka företagets butiksnät.

– Den nya butiken ligger väldigt centralt vid torget i Närpes, och den är välplanerad för att enkelt kunna göra uppköp, sade Väänänen i samband med öppningen.

Försäljningschef Mathias Kivikoski deltog också i öppningen. Stadsstyrelsens ordförande Olav Sjögård framförde Närpes stads hälsning.Filmklipp: Mats Ekman

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan