NyhetsbildZoom
Camilla Lindberg. Foto: Magnus Lindberg

Lindberg leder Horisont

VBL -
Kulturjournalisten Camilla Lindberg är ny finländsk redaktör för tidskriften Horisont.

Kulturjournalisten Camilla Lindberg har utsetts till finländsk redaktör för den nordiska kulturtidskriften Horisont. Styrelsen för Svenska Österbottens litteraturförening var enhällig i sitt val.

Lindberg efterträder journalisten Sofie Furu, och kommer att samarbeta aktivt med Sverigeredaktören Anna Remmets.

Lindberg har under de senaste elva åren arbetat som kulturjournalist på tidningen Västra Nyland, de två senaste åren under Hufvudstadsbladets kulturavdelning. Tidningens kulturbevakning har bidragit till att Västra Nyland fått flera utmärkelser för bästa lokaltidning.

Som journalist har Lindberg beskrivit och analyserat en mångfald av kulturyttringar, och hon har en stark känsla för litterär verksamhet. Hon fick pris i Solveig von Schoultz-lyriktävlingen 2004 och hedersomnämnande i Hans Ruin-essätävlingen 2013.

På Schildts förlag har hon gett ut ”Röster från Rosala” 2007, staden Raseborgs representationsbok 2008, och ”Leros – Christine och Göran Schildts grekiska liv” 2010.

I fjol fick Lindberg det nyländska Svenska dagen-priset av Svenska Kulturfonden för en målinriktad insats för svenska språket och kulturbevakningen i Svenskfinland.

Till utbildningen är hon pedagogie magister, och har arbetat som klasslärare i Nyland.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan