NyhetsbildZoom
Finnair. Foto: Markku Ulander

Hundratals flyg inställda

FNB -
Luftfartsunionens strejk orsakar stora störningar i flygtrafiken i dag. Strejken och sympatiåtgärderna genomförs klockan 15–19 och påverkar marktjänsterna och säkerhetskontrollerna. Se vilka flyg som ställs in i dag!

Finnair har ställt in omkring hundra flyg. Bolaget ställer in alla inrikesflyg som skulle ha avgått under arbetsnedläggelsen samt en stor del av Europaflygen och ett fjärrflyg under samma tidsperiod.
Finavia meddelar att strejken syns åtminstone som förseningar av andra flybolags avgångar på flera flygplatser.

Över 7 000 av Finnairs passagerare drabbas av strejken. Vid Finnair uppger man att man hittills har haft kontakt med 6 000 av dem. Bolaget har erbjudit kunderna nya flygalternativ, och om inga alternativ hittats har kunderna fåttflytta fram resan till ett annat tillfälle eller ställa in den.

Sammanlagt har Finnair ställt in ett hundratal flyg i dag. Det gäller inrikestrafiken och en stor del av Europaflygen.

Redan på morgonen inhiberades några Finnairflyg som skulle ha kommit tillbaka i eftermiddag, då strejken pågår.

Finavia uppmanar passagerarna att från tidig morgon anlända i god tid till flygplatsen. Dessutom bör man vara beredd på långa köer.

Finnair uppger att passagerare vars flyg har ställts in bör kontrollera sin bokning på bolagets webbplats för att se om Finnair har hittat en ny rutt. Om ett nytt alternativ erbjuds behöver passageraren bara komma till flyget enligt det nya resealternativet. Om det inte går uppmanar Finnair passageraren att kontakta kundtjänsten.

Om man inte erbjuds något nytt alternativ till sin bokning på webbplatsen ber Finnair att man väntar ett tag. Bolaget påminner också om att passagerarna kan byta resedag ända fram till den 2 april. Om man inte hittar något alternativ kan kunden skjuta upp resan eller begära pengarna tillbaka.

De passagerare vars flyg inte ställts in får rådet att komma i god tid till flygplatsen. Passagerarna uppmanas också att göra incheckningen i förhand på nätet och att resa med enbart handbagage om det är möjligt. Finnair råder sina kunder att ta med egen matsäck på längre Europaflyg eftersom strejken påverkar serveringen ombord.

Se vilka av Finnairs flyg som är inställda i dag!

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

7 000 tranor drar till sig stor publik

VASA Det gäller att ha tid, tur och tålamod om man vill se en stor tranplog flyga över en på Söderfjärden – och det hela kan vara över på 20 minuter.

Nyhetsbild
Utrikes

Macron presenterade EU-vision för Sipilä

Nästa vecka planerar Frankrikes president Emmanuel Macron att presentera en rad innovativa EU-planer, varav en del kanske skjuts ned genast.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan