NyhetsbildZoom
President Donald Trump. Foto: Lehtikuva

Trumps valseger blir tv-serie

TT-Reuters -
Det dramatiska presidentvalet i USA ska bli tv-drama.

Tv-bolaget HBO planerar nämligen att spela in en miniserie om valduellen.

Enligt HBO bygger serien på en kommande bok om valet av journalisterna Mark Halperin och John Heilemann och bakom projektet står samma gäng som producerade den prisbelönta filmen "Game change" med Julianne Moore i rollen som vicepresidentkandidaten Sarah Palin under valet 2008. 

Vilka skådespelare som axlar rollerna som Trump och Clinton är ännu inte känt och heller inte vad serien ska heta eller när dem får premiär.

I ett uttalande säger HBO-chefen Len Amato att projektet "lovar att fånga den mest unika och viktigaste händelsen i modern amerikansk politik".

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan