NyhetsbildZoom
Siru Airistola (till vänster) sjunger "är vi bara på genomresa?" i sin låt "Läpikulkumatka". På fredagen spelade hon in en del scener tillsammans med elever från Kipinä till låtens video i Vasa. Foto: Arash Matin

Siru Airistola är på "genomresa"

Vivian Johansson -
Det är grått på Vasa järnvägsstation. Med andra ord en perfekt stämning för Siru Airistola som spelade in en video på fredagen. Till sin hjälp hade hon elever från dansskolan Kipinä.

Det var lite kyligt på fredagen när Siru Airistola spelade in några scener till videon till låten "Läpikulkumatka".

– Det är min låt, jag har tonsatt och skrivit text, men den har inte någon video ännu, säger Airistola.

Video görs inom ramen för kampanjen Hela Finland dansar och Finlands 100 år. Koreografin har Ida Jousmäki gjort, som också planerat koreografin som används i projektet Hela Finland dansar.

– Vi får se om det här blir den officiella videon till låten, säger Jousmäki.

Hon är danslärare på Kipinä och det är hennes elever som dansar i videon.

– Det är roligt för eleverna att vara utomhus. Här får de se att golvet inte alltid är slätt och att det viktigaste inte är hur många piruetter man kan göra, säger Jousmäki.

Att videon filmas i Vasa kändes naturligt för Airistola.

– Det passar bra med låten och både Ida (Jousmäki) och jag är Vasabor, säger Airistola. .

Bakom kameran finns Vilho Huntus, Janica Niemi och Catharina Silorinne. De gör videon som en del av sina studier till medieassistenter på Vamia och har skrivit manuskriptet, filmar och editerar.

– Det är intressant att på sätt och vis få jobba på riktigt, och med en artist, säger Huntus.

– I går var vi vid universitetsstranden och i dag ska vi spela in här vid järnvägsstation och i Klemetsö. Videon blir sedan klar någon gång i april-maj, säger Airistola.

Airistola blev känd när hon vann The Voice of Finland 2014.

– Nu får jag jobba med musik på heltid. Jag lever drömmen, säger hon.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan