NyhetsbildZoom
Publiken uppmanas leta i garderoben och klä sig i 1990-tals stil. Foto: Arkiv/123rf/Anastasiya Aleksandrenko

90-talet lyfts fram i Wasa Battery Band Jam

Felix Rantschukoff -
Det är den 20:e gången som Wasa Battery Band Jam ordnas. Till evenemanget väntas närmare tusen besökare.

Musikevenemangets grundidé är att de artister som uppträder spelar i olika sammansättningar än de är vana med. Musikerna väljer även en genre som de inte vanligtvis spelar. Det nya för evenemanget i år är att man går enligt ett tema. Valet var självklart enligt Matti Vahtera, en av arrangörerna, eftersom Wasa Battey Band Jamn ordnades för första gången år 1995. Musikpotpurrit har arrangerats på flera ställen i Vasa. Ända sedan 1999 har det ordnats på Vasa Amarillo, där det även ordnas i år.

– Vi förväntar oss ett ordentligt drag under kvällen. 90-talet trendar som bäst och man kan vänta sig allt från grunge till finländsk discomusik, säger Vahtera.

Evenemanget har varit uppskattat genom åren enligt Vahtera. Den första gången det ordnades uppträdde några artister på husbandets scen i Cotton Club. Under de senaste åren har såväl artistmängden som publikmängden ökat. Publikantalet var över tusen förra året.

Inför årets uppsättning så satte man upp en öppen ansökan i ett Facebookevenemang. Sammanlagt 13 grupper och 100 musiker har anmält sitt intresse. Vahtera ser speciellt fram emot att en kör med trettio medlemmar ska uppträda.

– Enda problemet är hur vi ska få dem att rymmas. Men det löser vi nog.

Artisterna uppmanas att klä sig i 90-tals stil, det hoppas Vahtera att publiken också ska göra.

Wasa Battery Band Jam ordnas den 18:e mars.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

7 000 tranor drar till sig stor publik

VASA Det gäller att ha tid, tur och tålamod om man vill se en stor tranplog flyga över en på Söderfjärden – och det hela kan vara över på 20 minuter.

Nyhetsbild
Utrikes

Macron presenterade EU-vision för Sipilä

Nästa vecka planerar Frankrikes president Emmanuel Macron att presentera en rad innovativa EU-planer, varav en del kanske skjuts ned genast.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan