NyhetsbildZoom
Viber har lanserat en självförstörande chattfunktion. Foto: Arkiv/123rf/ Alexander Atkishkin

Självförstörande meddelanden mera populära

Felix Rantschukoff -
Marknaden för mobila applikationer genom vilka användarna kan skicka självförstörande meddelanden har ökat.

Krypteringen av meddelanden som skickas via mobiler har tagits i bruk av de flesta meddelandeapplikationerna. Den populäraste applikationen Whatsapp med en miljard användare tog i bruk kryptering förra året i april. Tekniksidan The Verge rapporterade tidigare i år att Trumps administration använt sig av en applikation kallad Confide. Genom den kan användarna skicka meddelanden som självförstörs efter en viss tid. En annan populär tjänst är Viber som har dryga 800 miljoner användare världen över. De har nu lanserat en funktion kallad "Secret chat". Användarna kan nu ange en tidsgräns för när deras meddelanden i en chatt ska raderas. Funktionen kan vara av nytta om man vill skicka känslig information till varandra.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan