NyhetsbildZoom
Robin Bengtsson vann Melodifestivalen 2017. Foto: TT/Christine Olsson

Robin Bengtsson vann Melodifestivalen

FNB/Felix Rantschukoff -
Robin Bengtsson har vunnit Melodifestivalen och representerar därmed Sverige i schlager-EM i vår.

När rösterna av folket och jurygrupperna från andra länder var räknade kronades Robin Bengtsson till vinnaren av Melodifestivalen. Bengtsson hade även vunnit utmärkelsen årets koreografi i en röstning gjord på SVT:s hemsida. Hans debutår i melodifestivalen var år 2016, då gick han direkt till final.

Bengtsson har i tidigare uttalanden framhävt att han är kritisk till hur Eurovision Song Contest påverkar värdlandet Ukraina. Under kvällen agerade Clara Henry, David Lindgren och Hasse Andersson värdar. Flera artister uppträdde varav en var Zara Larsson som gjort stor succé över hela världen.

Låtskrivarna till vinnarlåten var David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah och Robin Stjernberg. Stjernberg vann Melodifestivalen 2013 med sin egna låt "You". Totalt deltog 12 artister i tävlingen. På tredje plats kom Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia och andra plats kom Nano med låten Hold On.

Finalen ordnades på Friends Arena i Stockholm. Totalt tolv artister konkurrerade om segern i finalen.

Schlager-EM ordnas i år i Ukrainas huvudstad Kiev.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan