NyhetsbildZoom
Folkhälsan utbildning håller till på Norrvalla i Vörå. Foto: Vasabladet/Arkiv

Massörsutbildningen på Norrvalla inleder ny linje

Fredrik Westblom -
Nu har du möjlighet att studera till massör på halvtid. Hösten 2017 inleder Folkhälsan utbildning en ny linje.

Det rör sig om en halvtidslinje på cirka ett och ett halvt år där de studerande har möjlighet att arbeta vid sidan av studierna.

Utbildningen har varit mycket efterfrågad, säger linjechef Stefan Lillvik.

– Varje år får vi frågor i ansökningsskedet om det finns en möjlighet att studera på distans eller på halvtid. Nu erbjuder vi den möjligheten.

Sedan tidigare erbjuder Folkhälsan utbildning en intensivlinje på ett år som leder till en yrkesexamen som massör. Linjen har 14 platser. Ungefär 50 personer brukar söka till linjen.

Den nya halvtidslinjen kommer ha mellan tio och sexton studieplatser.

– Det kommer också finnas möjlighet till distansstudier via nätet.

Yrkesexamen för massör kan du avlägga på svenska hos antingen Norrvalla folkhögskola eller Solvalla idrottsinstitut.

Vad krävs för att bli massör?

– Det är ett fysiskt betungande jobb så god hälsa och en inbyggd servicevilja är ett måste, säger Lillvik.

Ansökan sker direkt till Campus Norrvalla och ska vara inne den 8 maj.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

7 000 tranor drar till sig stor publik

VASA Det gäller att ha tid, tur och tålamod om man vill se en stor tranplog flyga över en på Söderfjärden – och det hela kan vara över på 20 minuter.

Nyhetsbild
Utrikes

Macron presenterade EU-vision för Sipilä

Nästa vecka planerar Frankrikes president Emmanuel Macron att presentera en rad innovativa EU-planer, varav en del kanske skjuts ned genast.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan