NyhetsbildZoom
Ismo Alanko. Foto: Harri Hinkka

Ismo Alanko spelar i Österbotten

Vbl -
Ismo Alanko har konsert på Ritz i Vasa i kväll. Den finländska rocklegendaren är på ­en turné som heter ”Ismo Alanko yksin”.

På torsdag har Alanko konsert på After Eight i Jakobstad. På fredag är det slutsåld spelning i Distillery i Storkyro och på lördag uppträder Alanko på Saha – också slutsålt – i Karleby. Under denna turné spelar Alanko på platser och orter som han inte besökt på länge – eller någonsin tidigare. Det är en fortsättning på ”Yksin”-turnén han gjorde 1994.

Alanko blev känd som sångare i bandet Hassisen kone, som bildades 1980. När bandet splittrades startade han ett nytt band, Sielun veljet. Han solodebuterade med albumet ”Kun Suomi putos puusta” 1990.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan