NyhetsbildZoom
Keanu Reeves som spelar huvudkaraktären Neo är den utvalde i The Matrix. Foto: Skärmdump

Matrix-trilogin kan få nytt liv

Felix Rantschukoff -
Den kultförklarade sci-fi filmtrilogin kan få ett ansiktslyft eller tillskott, enligt The Hollywood Reporter.

Enligt The Hollywood Reporter kan den tankeväckande klassikern The Matrix från 1999 få en nystart. The Matrix var på sin tid originell till idén och kamerautförandet. Den så kallade "Bullet time"-effekten som uppfanns i samband med filmen har återanvänts i flera filmer efteråt. Effekten blandar slow motion med en kamerarörelse i normal hastighet.

The Matrix handlar om Neo som upptäcker att samhället egentligen är en virtuell värld som kontrolleras av maskiner. Människan är enbart en energikälla och mänskligheten har tvingats fly till underjorden för att överleva.

Enligt The Hollywood Reporter är den nya filmen i sin linda. De har talat med källor från Warner Bros om att väcka liv i Matrixuniversumet igen. Det de spekulerar i är att Zak Penn, som bland annat jobbat som manusförfattare och regissör för flera av X-men filmerna, skulle skriva det nya manuset.

Enligt andra källor har man siktat in sig på Michael B. Jordan som huvudrollsinnehavare.

Syskonen Lilly och Lana Wachowski som skrev och regisserade originaltrilogin har inte ännu kommenterat ryktena. De har tidigare konsulterats när man skapat videospel och tecknade filmer baserat på filmerna.

Keanu Reeves som var huvudrollsinnehavare i de tre filmerna har tidigare sagt att han kunde tänka sig att återgå till rollen som Neo. Det enda kriteriet han har är att syskonen Wachowski skulle vara involverade.  

The Matrix trilogin var en världssuccé på sin tid och drog in över 1,6 miljarder dollar världen över. Den första filmen med namnet The Matrix vann fyra Oscars för bästa editering, ljud, ljudeffekter och visuella effekter.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

7 000 tranor drar till sig stor publik

VASA Det gäller att ha tid, tur och tålamod om man vill se en stor tranplog flyga över en på Söderfjärden – och det hela kan vara över på 20 minuter.

Nyhetsbild
Utrikes

Macron presenterade EU-vision för Sipilä

Nästa vecka planerar Frankrikes president Emmanuel Macron att presentera en rad innovativa EU-planer, varav en del kanske skjuts ned genast.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan